Σχέδιο ΔΕΗ (Πιστοποιητικό) από 60€.

Διαδικασία επανέκδοσης ΥΔΕ (Υπεύθυνη Δήλωση Εγκαταστάτη)

 - Αν σας αποστείλει η ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. (Διαχειριστής του Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας) την ακόλουθη ειδοποίηση:

        jpg

Πρέπει σε διάστημα 6 μηνών να καταθέσετε νέα ΥΔΕ (Υπεύθυνη Δήλωση Εγκαταστάτη)

 Αφού μας καλέσετε στα τηλέφωνα 2310-886088 ή 6932-298744 θα κανονίσουμε ραντεβού για να πραγματοποιηθεί επίσκεψη στον χώρο του ακινήτου.
 Χρειάζεται να έχετε μαζί σας έναν οποιοδήποτε λογαριασμό ρεύματος (αν δεν υπάρχει λογαριασμός τότε τον αριθμό παροχής), ονοματεπώνυμο ιδιοκτήτη και ονοματεπώνυμο χρήστη σε περίπτωση που είναι διαφορετικός.

 Η επίσκεψη διαρκεί περίπου μισή ώρα.

 Σε περίπτωση που στον πίνακα δεν υπάρχει αντιηλεκτροπληξιακό, θα χρειαστεί να εγκαταστήσουμε και αυτό είναι επιπλέον χρέωση. Κοστολογείται επιπλέον 70€ για μονοφασική εγκατάσταση ή 100€ για τριφασική εγκατάσταση. Μάρκα αντιηλεκτροπληξιακού ΑΒΒ.

  
  Πίνακας χωρίς αντιηλεκτροπληξιακό.

IMG_20190911_131625jpg

Πίνακας με εγκατεστημένο αντιηλεκτροπληξιακό.

IMG_20190911_133510jpg


 Στην συνέχεια πραγματοποιούμε τις απαραίτητες μετρήσεις της ηλεκτρολογικής εγκατάστασης για την ορθή λειτουργία της, την αποφυγή ηλεκτροπληξίας, την αποφυγή πυρκαγιάς, καθώς και σε περίπτωση που ήδη υπάρχει αντιηλεκτροπληξιακό εγκατεστημένο την δοκιμή λειτουργίας του. Σε περίπτωση που δεν λειτουργεί θα χρειαστεί αντικατάσταση.

 Οι μετρήσεις πραγματοποιούνται με το πολυόργανο FLUKE 1664 FC Multifunction Tester (μέχρι το 2021 το καλύτερο της αγοράς).

IMG_20200509_150814jpg

 Στην περίπτωση που η εγκατάσταση είτε λόγω παλαιότητας είτε λόγο κακοτεχνιών παρουσιάζει διαρροή, θα χρειαστεί να επισκευαστεί για να πληρεί τους κανόνες καλής λειτουργίας. Όλο αυτό κατά περίπτωση έχει επιπλέον χρεώσεις.

 Η ΥΔΕ (Υπεύθυνη Δήλωση Αδειούχου Ηλεκτρολόγου Εγκαταστάτη) περιλαμβάνει 4 φύλλα και παραδίδεται από μας στην υπηρεσία της ΔΕΔΔΗΕ για λογαριασμό του πελάτη. Αντίγραφό της φυλάσσεται στο ηλεκτρονικό σύστημα της εταιρίας μας.

    jpg

     jpg

   jpg

 jpg

Η εξόφληση γίνεται με την επίσκεψη στον χώρο σας εκδίδοντας αντίστοιχα απόδειξη ή τιμολόγιο για τις εργασίες.

 Μπορείτε να πληρώσετε με μετρητά ή ζητήστε μας να φέρουμε το ασύρματο POS για ηλεκτρονικές συναλλαγές.
  

 Αφού ενημερωθεί το σύστημα της ΔΕΔΔΗΕ, σας αποστέλλουμε σε email την βεβαίωση παραλαβής από την ΔΕΔΔΗΕ και ισχύς της ΥΔΕ.
 jpg


   Οποιαδήποτε άλλη απορία έχετε με την διαδικασία επανέκδοσης ΥΔΕ, καλέστε μας στο τηλέφωνο 2310-886088  -  6932-298744.


Το γραφείο μας αναλαμβάνει την έκδοση σχεδίων ΔΕΗ (Πιστοποιητικά) για οικίες και επαγγελματικούς χώρους (καταστήματα, γραφεία κ.λπ.) με σκοπό την:

  • Αλλαγή ονόματος χρήστη

  • Αλλαγή χρήσης χώρου

  • Επανασύνδεση – νέα σύνδεση

  • Αύξηση ισχύος παροχής

  • Ένταξη στο κοινωνικό οικιακό τιμολόγιο της ΔΕΗ

Εκδίδουμε σχέδια ΔΕΗ στις καλύτερες τιμές της αγοράς! Μη διστάσετε να μας ζητήσετε μία προσφορά από 60€!
ΣΧΕΔΙΟ ΔΕΗ (Πιστοποιητικό) στην τιμή από 60€ !!!
Περάστε από το γραφείο έχοντας μαζί σας έναν λογαριασμό ΔΕΗ.
Παραδίδουμε σε όλη τη Θεσσαλονίκη ΣΧΕΔΙΟ ΔΕΗ (Πιστοποιητικό) στην τιμή από 60€ !!!
τηλ: 2310.88 60 88 κιν: 6932.298 744
Παπαναστασίου Αλ. 27 τ.κ.54639 Θεσσαλονίκη.
 

Η έκδοση πιστοποιητικού ΔΕΗ ηλεκτρολογικού ελέγχου είναι ένα απαραίτητο έγγραφο που πρέπει να έχει κάθε οίκημα πρώτα για να εξασφαλίσετε την δική σας ασφάλεια και μετά για να μπορείτε να το εκμεταλλευτείτε νόμιμα όπως εσείς θέλετε βάση των ισχυόντων νομικών περιορισμών. Όπως είναι γνωστό από την 1 Νοεμβρίου 2011 η ΝΕΑ Υπεύθυνη Δήλωση Ηλεκτρολόγου Εγκαταστάτη (ΥΔΕ) είναι η μόνη δήλωση που θα δέχεται η ΔΕΗ.

Το πιστοποιητικό εκδίδεται σε έντυπη μορφή και περιλαμβάνει:

  • Υπεύθυνη Δήλωση Αδειούχου Ηλεκτρολόγου Εγκαταστάτη.

  • Έκθεση Παράδοσης Ηλεκτρικής Εγκατάστασης.

  • Πρωτόκολλο Ελέγχου Ηλεκτρικής Εγκατάστασης κατά ΕΛΟΤ HD 384 ή ΚΕΗΕ.

  • Σχέδιο μονογραμμικό του ηλεκτρικού πίνακα της εγκατάστασης.

  • Σχέδιο εγκατάστασης και της θέσης των διακοπτών, φωτιστικών, πριζών, πινάκων κλπ.

  • Την κάτοψη της ηλεκτρικής εγκατάστασης με τα φορτία και τα σημεία χειρισμού που την αποτελούν.

  • Ανάλυση της εγκατάστασης.

  • Υπογραφή και σφραγίδα του αδειούχου ηλεκτρολόγου.



Το πιστοποιητικό στη συνέχεια παραδίδεται στον πελάτη για να το καταθέσει μαζί με τα υπόλοιπα δικαιολογητικά στην εταιρεία ηλεκτροδότησης Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε.



ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΠΑΝΕΛΕΓΧΟΥ

Σύμφωνα με την υφιστάμενη νομοθεσία (Ν. 4483/65), είναι υποχρεωτικός ο επανέλεγχος των εσωτερικών ηλεκτρικών εγκαταστάσεων από αδειούχους εγκαταστάτες ηλεκτρολόγους, οι οποίοι και εκδίδουν σχετική Υπεύθυνη Δήλωση.

Ο επανέλεγχος διενεργείται σε τακτά χρονικά διαστήματα, τα οποία ορίζονται στο άρθρο 5 της Απόφασης Φ.7.5/1816/88/27.02.04 του Υφυπουργού Ανάπτυξης που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 470/05.03.2004.

Τα χρονικά διαστήματα του επανελέγχου των εσωτερικών ηλεκτρικών εγκαταστάσεων Ε.Η.Ε ενδεικτικά είναι:

α) κάθε 14 χρόνια για κατοικίες και κοινόχρηστους χώρους πολυκατοικιών,

β) κάθε 7 χρόνια για εμπόριο διατροφής, ποτών και καπνού, γραφεία, ξενοδοχεία,

γ) κάθε 2 χρόνια για βιομηχανίες ποτών, γενικές αποθήκες

δ) κάθε χρόνο για πρατήρια βενζίνης, ιδιωτικά & δημόσια κτίρια που συναλλάσσονται με κοινό και υπαίθριους επαγγελματικούς χώρους.


ΑΛΛΑΓΗ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΔΕΗ:

Ο λογαριασμός ρεύματος πρέπει να εκδίδεται στο όνομα του πραγματικού χρήστη του ακινήτου. Σε περίπτωση που μετακομίζετε σε ένα ηλεκτροδοτημένο ακίνητο, οπότε εκδίδονται ήδη λογαριασμοί σε άλλο όνομα, πρέπει να υπογράψετε νέο συμβόλαιο Προμήθειας Ρεύματος, έτσι ώστε οι λογαριασμοί να εκδίδονται στο όνομά σας.

Για την υπογραφή του νέου συμβολαίου μπορείτε να απευθυνθείτε σε οποιοδήποτε κατάστημά της ΔΕΗ προσκομίζοντας τα εξής:

  • έναν λογαριασμό ρεύματος ή να γνωρίζετε τον αριθμό παροχής του ακινήτου

  • την αστυνομική σας ταυτότητα (ή άλλο επίσημο σχετικό έγγραφο)

  • αποδεικτικό του ΑΦΜ σας

  • νέα Υπεύθυνη Δήλωση Εγκαταστάτη (ΥΔΕ)/πιστοποιητικό ηλεκτρολόγου, αν έχει λήξει η ισχύς της προηγούμενης, σύμφωνα με τον Κανονισμό Εσωτερικών Ηλεκτρικών Εγκαταστάσεων (ΚΕΗΕ). Στην περίπτωση που έχει λήξει μπορείτε να την προσκομίσετε μέχρι και 15 ημέρες μετά την υπογραφή του συμβολαίου.

Επιπλέον, για δική σας διασφάλιση είναι πιθανό να χρειαστείτε και ένα αντίγραφο του μισθωτηρίου συμβολαίου θεωρημένο από την Εφορία ή του συμβολαίου ιδιοκτησίας

Η παραπάνω διαδικασία μπορεί να γίνει και από εξουσιοδοτημένο από εσάς άτομο, έχοντας μαζί του επιπλέον:

  • επικυρωμένη εξουσιοδότηση

  • αστυνομική ταυτότητα


ΑΡΧΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΔΟΤΗΣΗ:

 

Για την ηλεκτροδότηση (σύνδεση της εσωτερικής ηλεκτρικής εγκατάστασης) μιας μονοκατοικίας, τα δικαιολογητικά που απαιτούνται είναι:

1. Αντίγραφο οικοδομικής άδειας ή σχετικού πολεοδομικού εγγράφου θεωρημένο από την αρμόδια Πολεοδομία με την ειδική σφραγίδα για τη ΔΕΗ (Ν. 1512/1985, Ν. 2242/1994, Εγκύκλιος 61/1985 κλπ), εφόσον αυτό δεν προσκομίστηκε κατά το στάδιο Α’.

2. Αντίγραφο Συμβολαίου αγοράς ή μίσθωσης του χώρου Υ/Σ με τη ΔΕΗ, στην περίπτωση που υπάρχει δέσμευση χώρου για Υ/Σ.

3. Υπεύθυνη Δήλωση Εγκαταστάτη (ΥΔΕ) από αδειούχο ηλεκτρολόγο (Ν. 4483/1965 & Ν. 2302/1995).

4. Έγκριση αρμόδιας Δ.Ο.Υ. και συγκεκριμένα :

4.1 Θεώρηση της ΥΔΕ από τις αρμόδιες Δ.Ο.Υ. ιδιοκτήτη και ηλεκτρολόγου εάν η οικοδομική άδεια έχει εκδοθεί πριν την 31.12.1994.

4.2 Βεβαίωση της αρμόδιας Δ.Ο.Υ. του ιδιοκτήτη του ακινήτου εάν η οικοδομική άδεια έχει εκδοθεί μετά την 31.12.1994 (Εγκύκλιος Υπ. Οικονομικών ΠΟΛ. 1342/27.12.1996).

4.3 Φωτοαντίγραφο Βεβαίωσης έναρξης ή εγκαταστάσεων εσωτερικού της αρμόδιας Δ.Ο.Υ. για ακίνητα, που ανεγείρονται από επιχειρήσεις ανέγερσης και πώλησης οικοδομών (φυσικά ή νομικά πρόσωπα) εάν η άδεια οικοδομής έχει εκδοθεί μετά την 01.01.2006 (Ν.3610/2007 και Εγκύκλιος Υπ. Οικονομίας και Οικονομικών ΠΟΛ 1008/2008).

5. Υπεύθυνη Δήλωση για τη χρέωση Δ.Τ. (Δημοτικών Τελών), Δ.Φ. (Δημοτικού Φόρου), Τ.Α.Π. (Τέλους Ακίνητης Περιουσίας) θεωρημένη από τον αρμόδιο Δήμο (Ν.25/75, Ν.1080/80 και Ν.2130/93).

Για την ολοκλήρωση της διαδικασίας απαιτείται η υπογραφή συμβολαίου προμήθειας Η/Ε με την Εμπορία ή Έγγραφο εκπροσώπησης μετρητή από Προμηθευτή (Ν.3426/05 και Κώδικας Προμήθειας Η/Ε Υπ. Απόφ. 4524/01) καθώς και η πληρωμή της προκαταβολής έναντι κατανάλωσης η οποία εξαρτάται από το είδος της παροχής και τα τετραγωνικά του ακινήτου.

ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΟΙΚΙΑΚΟ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΔΕΗ:

 

Το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (Κ.Ο.Τ.) παρέχεται για την προστασία των ευπαθών ομάδων καταναλωτών. Το τιμολόγιο αυτό παρέχεται από όλους τους προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας. Οι δικαιούχοι του κοινωνικού τιμολογίου είναι:

  • Άτομα με χαμηλό εισόδημα: Άτομα που έχουν ετήσιο οικογενειακό εισόδημα μικρότερο από το ποσό των 12.000€.

  • Γονείς με τρία προστατευόμενα τέκνα: Γονείς με τρία προστατευόμενα τέκνα και ετήσιο οικογενειακό εισόδημα μικρότερο από το ποσό των 23.500€.

  • Μακροχρόνια ανέργους: Άτομα που είναι άνεργοι για συνεχές χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των 6 μηνών, με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα μικρότερο από το ποσό των 12.000€.

  • Άτομα με αναπηρία: Άτομα με αναπηρία 67% και άνω ή άτομα που τα βαρύνουν προστατευόμενα μέλη με αναπηρία 67% και άνω, με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα μικρότερο από το ποσό των 23.500€.

  • Άτομα που χρήζουν μηχανικής υποστήριξης: Άτομα που έχει ανάγκη μηχανικής υποστήριξης με χρήση ιατρικών συσκευών, η οποία παρέχεται κατ’ οίκον και είναι απαραίτητη για τη ζωή του ή άτομο που το βαρύνουν προστατευόμενα μέλη που έχουν ανάγκη ενεργοβόρας μηχανικής υποστήριξης, με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα μικρότερο από το ποσό των 30.000€.

Για περισσότερες πληροφορίες –> http://www.deddie.gr/el/upiresies/sundesi-me-to-diktuo